Ga naar hoofdinhoud

Nieuws

Wat is pallet pooling en hoe werkt het?

Lievaart & Slaghuis Palletgroep is specialist in het beheer, onderhoud en uitleveren van klanteigen palletbestanden. Een onderdeel hiervan is pallet pooling. Dit is een efficiënt systeem om duurzaam om te gaan met het aantal beschikbare pallets. We leggen u graag uit wat pallet pooling is en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is pallet pooling?

Pallet pooling stimuleert hergebruik en recycling van materialen. In dit systeem blijft de pallet provider eigenaar van de pallets. Door de pallets na gebruik in te zamelen, te repareren en opnieuw te gebruiken, zorgt de provider voor een zo lang mogelijke levensduur. Daarmee past een poolingsysteem goed in de circulaire economie. Pallet pooling resulteert in essentie voor volledige ontzorging bij de klant. U hoeft enkel aan ons door te geven hoeveel pallets er waar en wanneer nodig zijn.

Waarom is pallet pooling interessant?

Op dit moment heerst er een grote hout schaarste in de wereld en dit merken wij ook. Om efficiënt met deze schaarste om te gaan zorgen we met elkaar dat onze pallets terug in het systeem komen. In een pallet pool worden grote aantallen pallets gerouleerd, waardoor ze weer snel terug bij ons komen. Dit zorgt ervoor dat wij pallets continue blijven leveren.

In tijden van schaarste is deelnamen aan een pallet pool dus erg interessant. De pallets komen snel in het circulaire systeem terug en de kwaliteit van pallets wordt gewaarborgd, omdat ze gelijk worden gerepareerd indien dit nodig is.

Pallet pooling van Lievaart & Slaghuis Palletgroep

Sinds 2011 biedt LSP een poolingssysteem aan voor Europallets en Düsseldorfers. Ons poolingsysteem is zo ingericht dat het u volledig ontzorgt. Ons poolingsysteem biedt een totaaloplossing voor uw palletbeheer.

8 voordelen om deel te nemen aan een pallet pool:

  1. Altijd genoeg voorraad; wij overzien de vraag en beschikbaarheid
  2. Een constante palletkwaliteit
  3. Geautomatiseerde en transparante administratieve verwerking
  4. 24/7 inzicht in uw saldo
  5. De klanten waar u aan levert kunnen rechtstreeks bij ons inleveren
  6. Discretie van klantenbestanden gewaarborgd
  7. Wij houden uw klanten saldo-administratie bij (waarin u inzage heeft)
  8. Kostenbesparend; u heeft zelf geen opslagterrein nodig

Deelnamen aan een pallet pool iets voor u?

Lijkt het u interessant om onderdeel te worden van onze pallet pool? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling. Samen bespreken we graag de mogelijkheden met u of plannen we een afspraak in om onze pallet pool nader toe te lichten.

Meer nieuws

Houten Kisten Op Maat

Houten kisten op maat: de perfecte oplossing voor veilig transport

Houten kisten op maat: de perfecte oplossing voor veilig transport Bij Lievaart Slaghuis Palletgroep begrijpen we dat elk transport uniek…

Lees meer

Palletranden

Palletranden Lievaart Slaghuis - Palletgroep biedt hoogwaardige palletranden van Scandinavische kwaliteit, speciaal behandeld voor optimale duurzaamheid en bescherming van uw…

Lees meer

Lievaart & Slaghuis huttenbouw 2023

Lievaart & Slaghuis huttenbouw | 11 – 12 – 13 juli 2023 De zomervakantie staat voor de deur, en dat…

Lees meer
Back To Top