Skip to content

Nieuws

Pallets recyclen voor biomassa

Bij LS Palletgroep werken we dagelijks aan een groene en duurzame toekomst. Als sinds de start van ons bedrijf werken we met hout – een van de meest duurzame grondstof – welke bij ons altijd uit duurzame bossen komt. Door een eigen reparatieafdeling zorgen we voor het hergebruik van pallets. Inmiddels zijn ook onze houtsnippers van enorme toegevoegde waarde door het te gebruiken voor biomassa.

Van pallet naar stroom

Met het steeds beperkter worden van fossiele brandstoffen, zien we steeds vaker dat houtsnippers worden ingezet voor het opwekken van warmte en energie en niet als afvalproduct. Het is een zoveel beter alternatief dan aardolie, aardgas of steenkool.

Circulaire economie

De houten pallets welke niet meer te repareren zijn, maken we met onze shredder houtsnippers van. Deze houtsnippers vormen weer de basis voor onze warmtecentrale om heat treatment behandelingen uit te voeren. Daarnaast voorzien we ook biomassa centrales van houtsnippers om warmte en elektra op te wekken. Zo zorgen we voor een circulaire economie.

In Nederland is biomassa, naast windmolens en zonnepanelen, de belangrijkste bron van energie. LS Palletgroep is daarmee vaste partner voor een aantal biomassa verwerkers met het op structurele basis aanleveren van houtsnippers. Dit wordt in containers vervoerd naar diverse biomassacentrales in Nederland.

Toepassing van houtsnippers

Naast biomassa voor energievoorzieningen worden onze houtsnippers van niet-te repareren pallets ook gebruikt voor de volgende toepassingen:

  • Verwarming en toepassingen in land- en tuinbouw
  • Verwarming van zwembaden en recreatieterreinen of clubhuizen
  • Groenvoorzieningen en in tuinen als bodembedekker tegen onkruid
  • Bodembedekker in maneges
  • In de houtindustrie
  • Verwerking in papierproductie
  • Valbescherming onder speeltoestellen

Meer duurzame initiatieven

Naast de externe toepassingen, wordt een deel van onze snippers intern gebruikt voor het verwarmen van onze HT kamer. Hierdoor kunnen we op een duurzame manier hitte behandelingen toepassen voor allerlei houten producten. Onze manier van maatschappelijk en verantwoord ondernemen houdt niet op bij duurzaam hout en het voorzien van biomassacentrales. We wekken ook energie op met zonnepanelen en ons wagenpark is uitgerust is met euro VI motoren, wat zorgt voor een lagere uitstoot van fijnstof.

Meer weten over biomassa en duurzaam ondernemen in ons palletbedrijf? Neem contact op met onze verkoopafdeling of stuur een e-mail.

Houtsnippers voor biomassa
Houtsnippers Voor Biomassa

Meer nieuws

Pallets Afmetingen

Pallet afmetingen

Pallet afmetingen Lievaart – Slaghuis Palletgroep biedt tal van verschillende soorten pallets, in allerlei afmetingen. Elke pallet kan een verschillende…

Lees meer

Englmeier wordt onderdeel van Rotom Europe

Englmeier wordt onderdeel van Rotom Europe  Rotom zet opnieuw een stap richting het behalen van zijn doelstelling: Europees marktleider worden…

Lees meer

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de…

Lees meer
Back To Top