Skip to content

Nieuws

Palletboer

Palletboer 

In de wereld van pallets en logistiek is er één term die zowel een glimlach als een opgetrokken wenkbrauw kan veroorzaken: “palletboer.” Een woord waarbij iedereen gelijk weet wat er bedoelt wordt, maar een woord dat wel erg plat en onprofessioneel klinkt. Zeker voor een bedrijf als Lievaart – Slaghuis Palletgroep. Maar wat als we u vertellen dat de palletboer van nu zich op hele andere dingen richt dan de palletboer van vroeger? In deze blog krijgt u een inkijkje in onze unieke aanpak door de jaren heen.  

Bent u niet zo geïnteresseerd in onze aanpak door de jaren heen, maar wel in ons assortiment?

Bekijk hier ons assortiment aan pallets! 

De start van Lievaart Slaghuis Palletgroep 

Lievaart – Slaghuis Palletgroep is in 1982 opgericht. Toen lag de focus niet op pallets, maar op tomatenkistjes. In de loop der jaren kwam de focus steeds meer op pallets te liggen. Al snel groeide Lievaart – Slaghuis Palletgroep uit tot een palletboer bedrijf met een uitgebreid assortiment aan houten pallets. Nu, 41 jaar later, is de pallet op zichzelf niet eens zo zeer veranderd. Het is meer de manier waarop we de pallet inzetten, en de grote verscheidenheid aan type pallets  die een grote verandering heeft doorgemaakt.  

De palletboer van vroeger 

Vroeger zagen de dagelijkse werkzaamheden er bij een palletboer wel anders uit dan nu. Ook het aanbod en de service verschillen nu sterk met vroeger. Toen Lievaart – Slaghuis Palletgroep net begon met de verkoop van pallets, werden er vooral standaard maten verkocht. De pallets waren van hout en werden op aanvraag geleverd. De focus lag op het zo goedkoop mogelijk produceren van de pallets en op veel pallets verkopen. Langzamerhand werd het klantenbestand opgebouwd met tevreden klanten die vaker terugkwamen voor pallets. 

Benieuwd naar onze service? Neem snel contact op om te kijken hoe we u van dienst kunnen zijn.

De palletboer van nu 

De palletboer van nu, is veel meer gericht op de klanten. Maatwerk en flexibiliteit zijn twee begrippen die centraal staan bij Lievaart – Slaghuis Palletgroep. Wij produceren pallets en kisten in speciale maten, op aanvraag. Het is ook mogelijk om kunststof pallets te bestellen. Verder zijn we nu bezig met de duurzaamheid van onze pallets en ons bedrijf. Iets wat vroeger veel minder centraal stond. Al onze pallets voldoen aan de juiste wet- en regelgeving. De wetten voor de export van pallets zijn steeds strenger geworden. ISPM 15 is nu de wereldstandaard, die garandeert dat levend ongedierte zich niet via houten verpakkingen kan verspreiden. 

Palletboer, de spil in de logistieke keten 

Palletboer, zo wil je als professionele speler op de internationale markt natuurlijk niet bekend staan. Maar stiekem weet iedereen wat je bedoelt als je het over deze term palletboer hebt. Zo hebben we het ook over de kaasboer, en de groenteboer. In de wereld van pallets blijft ‘de palletboer’ misschien wel een informele term, maar achter die naam schuilt een bedrijf dat zich inzet voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie! 

Palletboer
Palletboer

Meer nieuws

Pallets Afmetingen

Pallet afmetingen

Pallet afmetingen Lievaart – Slaghuis Palletgroep biedt tal van verschillende soorten pallets, in allerlei afmetingen. Elke pallet kan een verschillende…

Lees meer

Englmeier wordt onderdeel van Rotom Europe

Englmeier wordt onderdeel van Rotom Europe  Rotom zet opnieuw een stap richting het behalen van zijn doelstelling: Europees marktleider worden…

Lees meer

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de…

Lees meer
Back To Top