Ga naar hoofdinhoud

Over LSP

Machines

Lievaart – Slaghuis Palletgroep heeft de afgelopen jaren het machinepark flink uitgebreid. Hierdoor kunnen wij kostenbesparend en efficiënt werken en is het vele malen minder belastend voor onze werknemers.  Het sorteren van de pallets gebeurt vrijwel automatisch over meerdere sorteerlijnen. Daarnaast beschikken wij over diverse reparatielijnen. Voor de nieuwe pallets hebben wij een productielijn met verschillende houtbewerkingsmachines.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wij willen graag bijdragen aan een schone en milieuvriendelijke leefomgeving met respect voor mens en dier. Dit doen wij door veel duurzame initiatieven in het bedrijf, zoals hergebruik van pallets mogelijk maken door reparatie, houtafval te versnipperen en gebruiken voor onze warmtecentrale, energie op te wekken door zonnepanelen en ons wagenpark dat uitgerust is met euro VI motoren. Daarnaast willen we een duurzame relatie onderhouden met onze werknemers en blijven we graag met hen in gesprek als het gaat over veiligheid tijdens het werk, persoonlijke ontwikkeling en werkplezier.

Ook vinden we het belangrijk om goede doelen te ondersteunen. Wij zijn er trots op om een vaste partner te zijn van het zwemevenement A Local Swim Westland ten behoeve van de zenuwspierziekte ALS. Sinds 1 november 2008 zet de Stichting ALS Westland zich in om naamsbekendheid te krijgen voor deze ernstige ziekte en fondsen te werven voor onderzoek naar de oorzaak en mogelijke behandeling. Met een groot bedrijfsteam nemen onze medewerkers al jaren enthousiast deel aan de activiteiten van de Stichting ALS Westland.

Kwaliteit & Certificering

ISO 9001

In 2018 is ons bedrijf gecertificeerd en goed bevonden. We voldoen hiermee aan de ISO 9001: 2015 norm. De certificatie is geldig tot september 2024.

EPAL

Onze europallets worden vakkundig gerepareerd conform EPAL (European Pallet Association) richtlijnen. Ons EPAL licentienummer is: NL-326.

ISPM-15

Lievaart & Slaghuis zorgt voor de juiste ISPM 15 behandeling (NL-164), zodat uw leveringen gegarandeerd de hele wereld over kunnen.

Duurzaamheid

Lievaart & Slaghuis Palletgroep besteedt veel aandacht aan duurzaamheid.
Wij doen dit op de volgende manieren:
Historie

Dik Lievaart heeft in 1982 het bedrijf opgericht. Bij de start van het bedrijf stonden de bekende tomatenkistjes centraal. In de loop der jaren is het bedrijf sterk gegroeid en is het assortiment uitgegroeid tot een volwaardig aanbod van één van de belangrijkste hulpmiddelen in de logistieke keten: de houten pallet.

De start in 1982 was aan de Zwethlaan in Honselersdijk. Al snel werd er ruimte bijgehuurd op veilingterrein Westerlee. In 1990 kwam de mogelijkheid om 1600 m2 terrein aan te kopen bij het transportcentrum Coldenhove in Maasland en is het bedrijf voor de eerste keer verhuisd. Halverwege de jaren 90 werd zoon Jon Lievaart ook werkzaam in het bedrijf en heeft hij later zijn vader opgevolgd.

Preloader
 • 2022

  2022 40 jaar

  Lievaart – Slaghuis viert 40 jarig bestaan! Nieuwe directie aangesteld: Charles Slaghuis (algemeen directeur), Leo van den Bos (operationeel directeur), Carlo Slaghuis (commercieel directeur).  

 • 2021

  2021

  Nieuwe reparatielijn Europallets aangeschaft om aan de grote vraag van Europallets te kunnen blijven voldoen. 

 • 2019

  2019

  Nieuwste Europallet sorteerlijn aangeschaft, waarmee we efficiënt grote volume Europallets kunnen sorteren. Ook hebben we dit jaar geïnvesteerd in de nieuwste reparatielijn voor blokpallets, om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen. 

 • 2018

  2018

  Extra ruimte van 7.000m2 in gebruik genomen aan de Nieuw-Oranjekanaal voor opslag.  

 • 2017

  2017

  Aanschaf multisorteerlijn. Hiermee een grote stap gezet naar professionalisering. Wel 30 verschillende type blokpallets worden hier dagelijks op gesorteerd. 

 • 2015

  2015

  Aankoop van tweede vestiging van Lievaart- Slaghuis in Standdaarbuiten (8140m2) , waardoor het personeelsbestand flink werd uitgebreid. 

 • 2013

  2013

  Een mogelijkheid diende zich aan om verder uit te breiden. Een extra stuk terrein van 2.000m2 werd aangekocht voor opslag.

 • 2012

  2012

  Zoon Carlo Slaghuis komt helpen als schooljongen en heeft sindsdien alle facetten van het bedrijf leren kennen.   

 • 2011

  2011

  Start met de palletpool voor het ontzorgen van grote klanten op het gebied van pallets. Deze zijn we gestart met Europallets en daarna met Dusseldorfers uitgebreid.

 • 2008

  2008

  Met oog op de toekomst en verwachtte groei heeft Lievaart-Slaghuis een nieuw terrein aangekocht begin van het jaar. Na enkele maanden verbouwen verhuist het bedrijf van Maassluis naar een fijne plek aan de Nieuw Oranjekanaal in Hoek van Holland (16.000 m2). 

 • 2004

  2004

  Dik Lievaart neemt afscheid en zoon Jon neemt het stokje over.  

 • 2003

  2003

  Een jaar later heeft het bedrijf zware tijden door een verwoestende brand. Hierdoor was 2/3e van het terrein en voorraad verwoest. Door de overgebleven voorraad en goede contacten met collega’s heeft LSP direct een doorstart kunnen maken. Gemeente heeft LSP gewezen op een andere plek, waardoor verhuizing naar Vlaardingsedijk in Maassluis (6250m2) een feit was.

 • 2002

  Toch bleek al snel dat het bedrijf snel groeide en om die reden 2000m2 erbij gekocht. 

 • 2000

  2000

  Door ruimtegebrek was een verhuizing naar Helderingstraat Maassluis noodzakelijk. Hier kregen we 4000m2 terrein en dachten we een lange tijd genoeg aan te kunnen hebben. 

 • 1999

  1999

  Charles Slaghuis doet zijn intrede in de pallethandel als algemeen directeur. Ook vernieuwden we ons logo dit jaar.

 • 1996

  Zoon Jon Lievaart kwam vast in dienst. De jaren ervoor heeft hij al gewerkt al vakantiekracht en heeft zijn carrière hier verder voortgezet.  

 • 1990

  1990

  Een nieuw terrein van 1600m2 werd aangekocht aan Coldenhove in Maasland. Pallets werden steeds belangrijker en door de komst van kartonnen dozen, waren de houten kisten verleden tijd. 

 • 1984

  1984

  Alhoewel de pallets nog bijzaak waren, groeide de handel van en naar groentehandelaren hierin wel. Houten groente kisten waren nog steeds het belangrijkste product.

 • 1982

  Start bedrijf door Dik Lievaart, waarbij het terughalen van tomatenkisten uit het buitenland centraal stond. De zaken gaan goed. Extra ruimte gehuurd aan de Zwethlaan in Honselersdijk voor opslag. 

Ons team

Wij werken dagelijks met 40 vaste medewerkers en 20-25 uitzendkrachten vanaf twee locaties; Hoek van Holland en Standdaarbuiten. Wilt u informatie of heeft u vragen neem dan gerust contact op met een van onderstaande personen:

Charles Slaghuis

Algemeen Directeur
c.slaghuis@lspalletgroep.nl
E-mail
Leo van den Bos

Leo van den Bos

Operationeel directeur
l.vandenbos@lspalletgroep.nl
E-mail
Team - Carlo Slaghuis

Carlo Slaghuis

Commercieel directeur
carlo@lspalletgroep.nl
E-mail
Ons team - Jon Lievaart

Jon Lievaart

Logistiek/inkoop
j.lievaart@lspalletgroep.nl
E-mail

Carl Schewe

Inkoop hout / nieuwe pallets
c.schewe@lspalletgroep.nl
E-mail
Ons team- Thom

Thom Olsthoorn

Verkoop
t.olsthoorn@lspalletgroep.nl
E-mail

Kees Westerman

Verkoop
c.westerman@lspalletgroep.nl
E-mail
Ons team- Kim Slaghuis

Kim Slaghuis

Marketing en communcatie
k.slaghuis@lspalletgroep.nl
E-mail

Berry van Rij

Locatiemanager Standdaarbuiten
b.vanrij@lspalletgroep.nl
E-mail
Ons team- Ron

Ron Bazen

Boekhouding
r.bazen@lspalletgroep.nl
E-mail
Ons team - Linda van der Lee

Linda van der Lee

Administratie
l.vanderlee@lspalletgroep.nl
E-mail
Ons team - Monique Brouwer

Monique Brouwer

Administratie
m.brouwer@lspalletgroep.nl
E-mail
Ons team - Stef

Stef Wennekers

Operatie
s.wennekers@lspalletgroep.nl
E-mail
Back To Top