Skip to content

Nieuws

Lievaart – Slaghuis Palletgroep viert haar 40e verjaardag!

Het is feest! Dit jaar vieren wij bij Lievaart – Slaghuis ons 40-jarig jubileum. Wij blikken graag samen met u terug op de historie en kijken vol enthousiasme naar de toekomst.

Terug in de tijd

In 1982 richt Dik Lievaart ons bedrijf op, hierbij stonden de bekende tomatenkistjes centraal. In de loop van de jaren groeit het bedrijf en het assortiment uit tot een volwaardig aanbod van één van de belangrijkste hulpmiddelen in de logistieke keten: de houten pallet.

We starten in 1982 aan de Zwethlaan in Honselersdijk. Deze ruimte werd al snel te klein dus werd er ruimte bijgehuurd op veilingterrein Westerlee. In 1990 verhuizen we voor het eerst naar een nieuwe locatie waar we 1600 m² terrein aankopen bij het transportcentrum Coldenhove in Maasland. Halverwege de jaren 90 begon zoon Jon Lievaart in het bedrijf. Hij neemt later het stokje van zijn vader over.

Ambitie om door te groeien

In 1999 werd Charles Slaghuis directeur. Binnen enkele jaren werd de locatie Coldenhove te klein en verhuisden wij de daaropvolgende jaren meerderere keren. We gingen van 4.000 m², naar 6.000 m², naar 6.250 m² om vervolgens voor de vijfde keer te verhuizen naar onze huidige locatie aan het Nieuw Oranjekanaal 89 in Hoek van Holland.

Dit terrein heeft een oppervlakte van 18.000 m², meerdere loodsen en dockshelters. Een paar jaar geleden is daar ook nog een extra bufferterrein van 7.000 m² bij gekomen. Inmiddels bevonden onze klanten zich door heel Nederland. Daarom is in 2015 de locatie in Standdaarbuiten aangekocht om de aanrijroutes te verkorten. Deze nieuwe locatie omvat 10.000m² aan terrein en is compleet uitgerust met hal en kantoor.

Naast de grootte van het terrein zijn we ook flink gegroeid in het aantal medewerkers. Waar wij in 1982 gestart zijn met 3 mensen, zijn we nu ontzettend trots om in totaliteit met 60 mensen te mogen werken. De werkzaamheden zijn de afgelopen jaren enorm uitgebreid en geprofessionaliseerd. Hier hebben we veel goede mensen met kennis en ervaring voor nodig.

Vorming directie Lievaart – Slaghuis

Met het oog op de toekomst zijn per 1-1-2022 Carlo Slaghuis en Leo van den Bos aangetreden tot de directie. Carlo in de rol als commercieel directeur en Leo als operationeel directeur. Charles Slaghuis blijft voorlopig aan als algemeen directeur.

Charles Slaghuis: ‘Dit jaar is het 23 jaar geleden dat ik mij inkocht binnen de pallethandel en in die jaren is er veel gebeurd. Zo hebben wij, met het hele team, een fantastisch bedrijf neergezet en verder uitgebreid tot wat er nu staat. Ik ben hier ontzettend trots op! Na al die jaren wil ik stukje bij beetje het stokje gaan overdragen aan de nieuwe generatie. Daar hoort deze stap bij zodat ik de komende jaren kan gaan afbouwen en de nieuwe directieleden genoeg tijd hebben om wegwijs te worden in hun nieuwe functie. Ik wens Carlo en Leo ontzettend veel succes!‘

Jubileumjaar

Inmiddels 35.000 m² aan terreinoppervlakte en 40 jaar aan ervaring rijker, staan we klaar voor een mooie toekomst. Komend jaar zal in het teken staan van ons 40-jarig jubileum. We bedanken onze medewerkers en klanten voor hun inzet en het vertrouwen in ons. Laten we er met zijn allen een mooi jubileumjaar van maken!

Lievaart & Slaghuis 40 jaar
Lievaart & Slaghuis 40 Jaar

Meer nieuws

Wij zwemmen mee voor ALS!

Wij zwemmen mee voor ALS! Vandaag, op Wereld ALS Dag 🧡, vragen we wereldwijd aandacht voor de zenuw- en spierziekte…

Lees meer
Pallets Afmetingen

Pallet afmetingen

Pallet afmetingen Lievaart – Slaghuis Palletgroep biedt tal van verschillende soorten pallets, in allerlei afmetingen. Elke pallet kan een verschillende…

Lees meer

Englmeier wordt onderdeel van Rotom Europe

Englmeier wordt onderdeel van Rotom Europe  Rotom zet opnieuw een stap richting het behalen van zijn doelstelling: Europees marktleider worden…

Lees meer
Back To Top