Skip to content

Nieuws

Houttekort zorgt voor ontwikkelingen in de markt

De houtmarkt verandert en is enorm in beweging. Als partner voor pallets geven wij hier u graag een update over. De verwachtte problemen met betrekking tot de stijgende vraag naar hout zet zich voort. Denk hierbij onder andere aan de impact van COVID-19 op de productieplanning. Ook de stijgende vraag naar bouwhout heeft hier invloed op. Over de hele wereld is er simpelweg een houttekort. Dit maakt het voor ons en onze klanten een lastige situatie.

Wat betekent het houttekort voor LS Palletgroep?

Onze prioriteit ligt bij het hebben van voldoende voorraad voor onze klanten. Ondanks dat wij te maken hebben met dagprijzen, streven wij ernaar om de komende maanden voldoende hout op voorraad te hebben. Wij vinden het belangrijk om onze klanten zekerheid te geven over de levering van pallets. Er is vooral een toeloop naar gebruikte pallets. Het gevolg hiervan is dat de vraag toeneemt en beschikbaarheid van gebruikte pallets afneemt.

Verkoopprijs hout in 2021

Op basis van de huidige marktsituatie zijn wij genoodzaakt de verkoopprijzen voor nieuwe pallets, kisten, stuwhout en ander verpakkingsmateriaal te verhogen, tenzij de prijzen per contract zijn vastgesteld. Wanneer er hout beschikbaar is, zijn de nieuwe offertes die wij afgeven beperkt geldig. Wij verwachten ook in het tweede kwartaal van 2021 een verdere stijging in de houtprijs van circa +20-25%. Daarnaast is de verwachting dat deze stijgende lijn blijft doorzetten tot het vierde kwartaal van dit jaar.

Volgens een hout- en spaanklos leverancier is de stijging van de houtprijs te verklaren: De wereldwijde houtmarkt beleeft al enige tijd een ongekende dynamiek met sterk stijgende prijzen in steeds korter wordende cycli. De aanhoudende coronapandemie met extreme beperkingen en lockdown maatregelen zorgen voor een uitzonderlijke situatie binnen onze industrie. Veel zagerijen hebben hun productievolume tijdens de eerste coronagolf sterk verminderd. De vraag naar gezaagd hout is in dezelfde periode aanzienlijk toegenomen als gevolg van de grote houtconsumptie in de VS, de doe-het-zelf- branche en andere bouwhout gerelateerde producten.”

Wij doen ons uiterste best om u te blijven voorzien van gebruikte pallets, nieuwe pallets, stuwhout en ander verpakkingsmateriaal. Voor meer informatie, vragen of een offerte neemt u contact met ons op.

 

Meer nieuws

Pallets Afmetingen

Pallet afmetingen

Pallet afmetingen Lievaart – Slaghuis Palletgroep biedt tal van verschillende soorten pallets, in allerlei afmetingen. Elke pallet kan een verschillende…

Lees meer

Englmeier wordt onderdeel van Rotom Europe

Englmeier wordt onderdeel van Rotom Europe  Rotom zet opnieuw een stap richting het behalen van zijn doelstelling: Europees marktleider worden…

Lees meer

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de…

Lees meer
Back To Top