Ga naar hoofdinhoud

Heat Treatment

Lievaart Slaghuis HT BV

Verzorgt heat treatment behandelingen en is ISPM 15 gecertificeerd.  Een volgens de regels uitgevoerde HT behandeling is een absolute voorwaarde bij export naar de landen die eisen stellen overeenkomstig ISPM 15. Zijn uw pallets en houten verpakkingen klaar voor de Brexit? Lees hier alles over onze Brexit maatregelen.

ISPM 15

ISPM 15 is een wereldstandaard met maatregelen die garanderen dat levend ongedierte zich niet via houten verpakkingen kan verspreiden. ISPM 15 beschrijft de behandeling van houten verpakkingen zodat eventueel aanwezige schadelijke organismen worden gedood. Hout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van houten ladingdragers, houten verpakkingen en stuwhout, dient voor internationaal transport buiten de EU behandeld en gemarkeerd te worden. Deze wereldstandaard is van kracht geworden in maart 2002 en inmiddels is de standaard verplicht bij export naar een groot aantal landen. Zie het landenoverzicht.

De HT behandeling

Wij kunnen de behandeling voor u uitvoeren door middel van een  warmtebehandeling oftewel Heat Treatment (HT). Dit gebeurt in eigen HT kamers. Tijdens deze behandeling worden de houten verpakkingen (in de kern van het hout) verhit tot 56°C gedurende 30 minuten.

Uniek registratienummer

Alleen een geregistreerde leverancier bij de Stichting Markering Houten Verpakkingen mag de behandeling en markering uitvoeren. Deze leveranciers krijgen een uniek 3-cijferig registratienummer dat in het IPPC-merkteken wordt aangebracht. Het merkteken biedt de garantie dat ze voldoen aan de eisen conform ISPM15. Lievaart – Slaghuis HT BV is een bij de SMHV geregistreerd heat treatment bedrijf. Ons merkteken ziet er als volgt uit:

NL =     ISO-landencode Nederland;
00 =     uniek registratienummer onderneming;
HT =     toegepaste behandeling: warmtebehandeling

Merkteken is bewijs

Houten verpakkingen voorzien van dit merkteken bieden dus de garantie dat deze behandeld zijn conform de in ISPM 15 gestelde eisen en dat deze producten zonder problemen worden toegelaten in het land van bestemming dat ISPM 15 heeft erkend. Klik hier voor meer informatie.

Bekijk hier de video

Contact

Bent u op zoek naar HT pallets die voldoen aan de ISPM 15 eisen, neem dan contact met ons op!

Wij verhitten ook houten verpakkingen van derden.

Neem contact op
Back To Top