Skip to content

Heat Treatment

Lievaart Slaghuis HT BV

Verzorgt heat treatment behandelingen en is ISPM 15 gecertificeerd. Een volgens de regels uitgevoerde HT behandeling is een absolute voorwaarde bij export naar de landen die eisen stellen overeenkomstig ISPM 15.

ISPM 15

ISPM 15 is een wereldstandaard met maatregelen die garanderen dat levend ongedierte zich niet via houten verpakkingen kan verspreiden. ISPM 15 beschrijft de behandeling van houten verpakkingen zodat eventueel aanwezige schadelijke organismen worden gedood. Hout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van houten ladingdragers, houten verpakkingen en stuwhout, dient voor internationaal transport buiten de EU behandeld en gemarkeerd te worden. Deze wereldstandaard is van kracht geworden in maart 2002 en inmiddels is de standaard verplicht bij export naar een groot aantal landen. Zie het landenoverzicht.

De HT behandeling

Wij kunnen de behandeling voor u uitvoeren door middel van een warmtebehandeling oftewel Heat Treatment (HT). Dit gebeurt in eigen HT kamers. Tijdens deze behandeling worden de houten verpakkingen (in de kern van het hout) verhit tot 56°C gedurende 30 minuten.

Uniek registratienummer

Alleen een geregistreerde leverancier bij de Stichting Markering Houten Verpakkingen mag de behandeling en markering uitvoeren. Deze leveranciers krijgen een uniek 3-cijferig registratienummer dat in het IPPC-merkteken wordt aangebracht. Het merkteken biedt de garantie dat ze voldoen aan de eisen conform ISPM15. Lievaart – Slaghuis HT BV is een bij de SMHV geregistreerd heat treatment bedrijf. Ons merkteken ziet er als volgt uit:

NL =     ISO-landencode Nederland;
00 =     uniek registratienummer onderneming;
HT =     toegepaste behandeling: warmtebehandeling

Merkteken is bewijs

Houten verpakkingen voorzien van dit merkteken bieden dus de garantie dat deze behandeld zijn conform de in ISPM 15 gestelde eisen en dat deze producten zonder problemen worden toegelaten in het land van bestemming dat ISPM 15 heeft erkend. Klik hier voor meer informatie.

Bekijk hier de video

Contact

Bent u op zoek naar HT pallets die voldoen aan de ISPM 15 eisen, neem dan contact met ons op!

Wij verhitten ook houten verpakkingen van derden.

Neem contact op

Voordelen van een volgens de regels uitgevoerde HT behandeling

  • Voldoen aan internationale normen: Met een uitgevoerde HT behandeling voldoen uw pallets en houten verpakkingen aan de ISPM 15-normen, wat essentieel is voor export naar landen die deze normen hanteren. Hiermee voorkomt u vertragingen of afwijzingen van uw goederen bij internationale douanes.
  • Voorkomen van verspreiding van schadelijke organismen: De HT behandeling zorgt ervoor dat eventueel aanwezige schadelijke organismen in het hout worden gedood, waardoor de verspreiding van levend ongedierte via houten verpakkingen wordt voorkomen. Dit draagt bij aan het behoud van de biodiversiteit en voorkomt mogelijke schade aan de ecosystemen van ontvangende landen.
  • Bescherming van uw goederen: Een volgens de regels uitgevoerde HT behandeling zorgt ervoor dat uw goederen op een veilige en hygiënische manier worden verpakt en beschermd tegen schadelijke organismen. Dit vermindert het risico op beschadiging of aantasting van uw goederen tijdens het transport en draagt bij aan de kwaliteit en integriteit van uw producten.

 

Bent u op zoek naar HT pallets die voldoen aan de ISPM 15 eisen, neem dan contact met ons op!

Back To Top