Skip to content

Nieuws

Englmeier wordt onderdeel van Rotom Europe

Englmeier wordt onderdeel van Rotom Europe 

Rotom zet opnieuw een stap richting het behalen van zijn doelstelling: Europees marktleider worden in duurzame oplossingen voor ladingdragers. Rotom heeft een akkoord bereikt met Englmeier Paletten & Verpackungen om deel uit te gaan maken van de Rotom Groep en breidt hiermee uit in Zuidoost-Duitsland.

Englmeier heeft zijn hoofdkantoor in Hengersberg (Beieren) gevestigd en is opgericht in 1996 door directeur Ferdinand Englmeier. Het bedrijf richt zich op zowel nieuwe als gebruikte houten pallets en aanverwante verpakkingsproducten.

Ferdinand Englmeier (Managing Director, Englmeier): De afgelopen decennia hebben we een sterk klantenbestand opgebouwd verspreid over verschillende sectoren in Duitsland. Met een sterke ‘can-do’ mentaliteit hebben we veel klanten geholpen met hun logistieke behoeften op de beste en meest efficiënte manier mogelijk. Ook hebben we ons bedrijf voortdurend duurzaam ontwikkeld, wat onlangs heeft geleid tot de installatie van een verwarmingssysteem op basis van houtsnippers en zonnepanelen. Hierdoor produceren we het grootste deel van de energie die we voor onze activiteiten nodig hebben zelf, wat resulteert in een ecologisch en klimaatneutraal proces, dat DIN ISO EN 14001-gecertificeerd is.

Arjan Kuiper (CEO, Rotom Europe): Deze overname past perfect in de strategie van Rotom om de Europese marktleider te worden in duurzame ladingdragers. We delen namelijk dezelfde servicegerichte klantbenadering en ‘can-do’ mentaliteit, waardoor het fusiebedrijf de activiteiten van Englmeier kan uitbreiden met Rotom’s product- en dienstenaanbod, zoals een breder scala aan houten pallets en gerelateerde poolingdiensten, maar ook plastic en metalen ladingdragers.

Uwe Steingräber (Managing Director, Rotom Germany): Ik ken de heer Englmeier als een zeer professionele en betrouwbare ondernemer en ik kijk er erg naar uit om met hem samen te werken en het bedrijf en zijn team van medewerkers nog verder te laten groeien.

Met zijn hoofdkantoor in Nederland is Rotom Europe een toonaangevende aanbieder van diensten voor ladingdragers (bijv. houten en plastic pallets, metalen rolcontainers, reverse logistics, verhuur- en poolingdiensten) en logistieke oplossingen in 11 Europese landen. In 2022 bedroeg de omzet van de groep meer dan €220 miljoen en heeft het momenteel meer dan 500 werknemers.

Het bedrijf optimaliseert de supply chains van klanten – van begin tot eind – door gebruik te maken van een innovatief assortiment logistieke goederen voor transport en opslag. Dit wordt mogelijk gemaakt door één enkel aanspreekpunt en wordt ondersteund door een uitgebreid Europees netwerk van meer dan 30 bedrijven.

Meer informatie vindt u op:

https://www.englmeier-paletten.de/

https://rotom.nl/

Meer nieuws

Wij zwemmen mee voor ALS!

Wij zwemmen mee voor ALS! Vandaag, op Wereld ALS Dag 🧡, vragen we wereldwijd aandacht voor de zenuw- en spierziekte…

Lees meer
Pallets Afmetingen

Pallet afmetingen

Pallet afmetingen Lievaart – Slaghuis Palletgroep biedt tal van verschillende soorten pallets, in allerlei afmetingen. Elke pallet kan een verschillende…

Lees meer

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de…

Lees meer
Back To Top