skip to Main Content

Nieuws

Bewogen jaar in pallethandel. Op naar 2022.

Als we terug kijken naar afgelopen jaar, concluderen we dat het een bewogen jaar was. Onder andere door Covid-19 en grote vraag naar hout vanuit andere werelddelen, hebben we met enorme prijs stijgingen te maken gekregen. In eerste instantie stegen de hout prijzen en daarmee de prijzen van nieuwe pallets erg hard. Een logisch gevolg was dat de beschikbaarheid in gebruikte pallets in een razend tempo afnam en daarmee de prijs flink was gestegen. Deze stijging hield bijna het hele jaar aan en de prijzen stegen naar record hoogtes.

Einde van het jaar 2021 zagen we een kleine verbetering in beschikbaarheid. Een trend die we ieder jaar terug zien. Het overschot aan het einde van het jaar zal in dit geval echter niet genoeg zijn om de markt komend seizoen weer goed mee te bevoorraden. We doen daarom ons uiterste best om genoeg voorraad op te slaan, zodat wij onze klanten weer van dienst kunnen zijn.

Wat brengt 2022 in de pallethandel?

De verwachting voor 2022 is dat het wederom een moeilijk jaar zal worden binnen de markt voor gebruikte pallets. De afgelopen jaren zijn er, door Covid-19, structureel minder pallets geproduceerd en wij verwachten dat nog even duurt voor de vraag en aanbod weer in balans zijn. De afgelopen weken was de houtprijs licht gedaald, maar we zien deze nu weer oplopen.

Voor vragen over actuele beschikbaarheid neemt u contact op met onze verkoopafdeling. Natuurlijk zien wij het positief. Al meer dan 40 jaar. Lees meer over ons jubileumjaar!

Corona maatregelen
Corona Maatregelen

Meer nieuws

Peet Noordam

Heftruckchauffeur Peet

Al ruim 16 jaar is Peet een vaste kracht bij Lievaart - Slaghuis Palletgroep. Maak kennis met heftruckchauffeur Peet.
Lees meer
Kees 48 Jaar In Dienst

Kees. Verkopen met een grote glimlach

Verkopen met een grote glimlach, dat is waar ‘onze’ duizendpoot Kees voor staat. Een terugblik op Kees zijn carrière bij LSP.
Lees meer
Vacature Accountmanager

Vacature: Accountmanager

Voor onze locatie in Hoek van Holland zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven accountmanager. Bekijk deze vacature!
Lees meer
Back To Top