Skip to content

Nieuws

Alles over HT behandeling en ISPM 15 certificering

Als u (internationaal) pallets, kisten en/of stuwhout exporteert, is het belangrijk om te voldoen aan de wereldwijde normen en regelgeving om de verspreiding van schadelijke organismen te voorkomen. ISPM 15 is een internationale standaard die vereist dat o.a. pallets worden behandeld om levend ongedierte te doden voordat ze worden geëxporteerd. Lievaart Slaghuis HT BV is uw betrouwbare partner voor heat treatment (HT) behandelingen en is ISPM 15 gecertificeerd. 

Wat is ISPM 15 en waarom is het belangrijk?

ISPM 15 staat voor International Standards for Phytosanitary Measures No. 15 en is een wereldwijde standaard die is ontwikkeld door de International Plant Protection Convention (IPPC). Het doel van ISPM 15 is om de verspreiding van levend ongedierte, zoals insecten en schimmels, via houten verpakkingen te voorkomen. Houten verpakkingen, zoals pallets en kisten, kunnen schadelijke organismen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor planten en ecosystemen in andere landen.

Veel landen over de hele wereld hebben ISPM 15 aangenomen als verplichte regelgeving die worden geïmporteerd. Dit betekent dat als u wilt exporteren naar landen die ISPM 15 naleven, uw pallets en kisten moeten voldoen aan de vereisten van deze norm. Het niet naleven van ISPM 15 kan leiden tot vertragingen in de douaneafhandeling, boetes en zelfs de weigering van toegang tot bepaalde markten.

Hoe werkt een HT behandeling

hittebehandeling pallets

Een HT-behandeling, ook wel bekend als Heat Treatment, wordt uitgevoerd in speciaal ontworpen HT-kamers bij Lievaart Slaghuis. Tijdens deze behandeling worden verschillende soorten hout, zoals; pallets, houten kisten en stuwhout, verhit. Het verhitten gaat door tot het hout een kerntemperatuur van 56°C heeft. Deze temperatuur wordt gedurende 30 minuten aangehouden. De tijd die een Heat Treatment behandeling is beslag neemt is dus afhankelijk van de producten die behandeld worden.

Het feit dat Lievaart Slaghuis HT BV de HT-behandeling uitvoert in hun eigen HT-kamers stelt hen in staat om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de behandeling te waarborgen. Hierdoor kunnen zij klanten voorzien van gecertificeerde houten verpakkingen die voldoen aan de eisen voor internationaal transport.

 

Voordelen van een volgens de regels uitgevoerde HT behandeling

  • Voldoen aan internationale normen: Met een uitgevoerde HT behandeling voldoen uw pallets en houten verpakkingen aan de ISPM 15-normen, wat essentieel is voor export naar landen die deze normen hanteren. Hiermee voorkomt u vertragingen of afwijzingen van uw goederen bij internationale douanes.
  • Voorkomen van verspreiding van schadelijke organismen: De HT behandeling zorgt ervoor dat eventueel aanwezige schadelijke organismen in het hout worden gedood, waardoor de verspreiding van levend ongedierte via houten verpakkingen wordt voorkomen. Dit draagt bij aan het behoud van de biodiversiteit en voorkomt mogelijke schade aan de ecosystemen van ontvangende landen.
  • Bescherming van uw goederen: Een volgens de regels uitgevoerde HT behandeling zorgt ervoor dat uw goederen op een veilige en hygiënische manier worden verpakt en beschermd tegen schadelijke organismen. Dit vermindert het risico op beschadiging of aantasting van uw goederen tijdens het transport en draagt bij aan de kwaliteit en integriteit van uw producten.

 

Landenoverzicht ISPM 15

ISPM 15 is van kracht in een groot aantal landen over de hele wereld. Het is belangrijk om te weten welke landen deze norm hanteren als u internationaal handel drijft. Enkele voorbeelden van landen waar ISPM 15 van kracht is, zijn de Verenigde Staten, Canada, China, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Mexico, en de meeste landen in Europa. In deze landen moeten houten verpakkingen, zoals pallets, kisten, kratten en dergelijke, voldoen aan de ISPM 15-normen om de verspreiding van schadelijke organismen te voorkomen. Voor bedrijven die internationaal handel drijven, is het van groot belang om op de hoogte te zijn van de landen waar ISPM 15 van kracht is en ervoor te zorgen dat hun houten verpakkingen aan deze normen voldoen. Niet voldoen aan de ISPM 15-vereisten kan leiden tot vertragingen in de douaneafhandeling, afwijzing van goederen of zelfs boetes. Het is daarom essentieel om samen te werken met een betrouwbare partner, zoals Lievaart Slaghuis HT BV, om ervoor te zorgen dat uw verpakkingen voldoen aan de geldende internationale regelgeving.

Waarom kiezen voor Lievaart Slaghuis HT BV?

Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner om uw pallets en houten verpakkingen te behandelen volgens de ISPM 15-normen, zijn er verschillende redenen om te kiezen voor Lievaart Slaghuis HT BV:

  • Gecertificeerd en gespecialiseerd: Lievaart Slaghuis HT BV is ISPM 15 gecertificeerd en heeft ruime ervaring in het uitvoeren van HT behandelingen. U kunt erop vertrouwen dat uw pallets en kisten worden behandeld volgens de hoogste normen.
  • In-house HT kamers: Lievaart Slaghuis HT BV beschikt over eigen HT kamers waar de behandelingen worden uitgevoerd. Dit betekent dat het hele proces, van het verhitten van de houten verpakkingen tot aan het afgeven van de juiste certificering, in eigen beheer wordt uitgevoerd. Hierdoor hebben wij volledige controle over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de behandelingen.
  • Brexit maatregelen: Met Brexit is het voor bedrijven die internationaal handel drijven belangrijk om ervoor te zorgen dat hun pallets en houten verpakkingen voldoen aan de ISPM 15-normen. Lievaart Slaghuis HT BV begrijpt het belang van deze maatregelen en heeft speciale Brexit maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat uw verpakkingen klaar zijn voor de Brexit en de handel met landen buiten de EU.
  • Betrouwbare partner: Lievaart Slaghuis HT BV is een betrouwbare partner voor al uw HT behandelingen. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie en staat bekend om zijn professionele aanpak, klantgerichtheid en flexibiliteit. U kunt rekenen op de expertise en ervaring van Lievaart Slaghuis HT BV om ervoor te zorgen dat uw pallets en houten verpakkingen voldoen aan de ISPM 15-normen en klaar zijn voor internationale handel.

Lievaart Slaghuis HT BV is een betrouwbare partner voor het uitvoeren van HT-behandelingen volgens de ISPM 15-normen. Met jarenlange ervaring, expertise, eigen faciliteiten, flexibiliteit, maatwerk oplossingen en een klantgerichte benadering, is Lievaart Slaghuis de juiste keuze voor uw HT-behandelingen.

Contact mogelijkheden:

Neem vandaag nog contact om te voldoen aan de ISPM 15-normen voor zorgeloze internationale handel!

ISPM 15 en de Heat Treatment (HT)
ISPM 15 En De Heat Treatment (HT)

Meer nieuws

Pallets Afmetingen

Pallet afmetingen

Pallet afmetingen Lievaart – Slaghuis Palletgroep biedt tal van verschillende soorten pallets, in allerlei afmetingen. Elke pallet kan een verschillende…

Lees meer

Englmeier wordt onderdeel van Rotom Europe

Englmeier wordt onderdeel van Rotom Europe  Rotom zet opnieuw een stap richting het behalen van zijn doelstelling: Europees marktleider worden…

Lees meer

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de…

Lees meer
Back To Top